A hitel mint pénzkereseti lehetőség

A hitel, mint pénzkereseti lehetőség.

Igen, jól olvasták, de azért még egyszer leírom: A HITEL, MINT PÉNZKERESETI LEHETŐSÉG!

Hihetetlennek tűnik, igaz?

Pedig a képlet egyszerű:

Tegyük fel, hogy van egy tehermentes ingatlanunk.

Mint azt már egy előző írásomban leírtam, ez a sokak által biztosnak hitt befektetési forma nem éppen a legjobb helye a pénzünknek, de lássuk, hogyan lehet mégis likviddé, és hozamozóvá tenni ingatlanunkat.

Ha van egy jó pénzügyi tanácsadónk, az még a jelenlegi nehéz helyzetben is tud szerezni nekünk, egy aránylag jó – kedvező feltételekkel felvett – hitelt.

Ezt a hitelből szerzett pénzt kell úgy forgatni, hogy több hozamot termeljen, mint amit a részletekre és költségekre kifizetünk.

Lehetséges ez?

Hát persze. Csak tudni kell a módját… 🙂

Mi tudjuk.

Ugye mindenki ismeri a mondást. „Pénzt, legkönnyebben pénzből lehet csinálni!”

Amire azonban feltétlenül figyelnünk kell:

–          Olyan embernek javaslom ezt a befektetési formát, aki tud hosszú távon gondolkodni. Ez nem két hetes” gyorsbiznisz”. Hiszen gondoljunk csak bele. A hitelt sem két hónapra vesszük fel, hanem általában 20 évre….

–          Éppen ezért a kellő tartalékok megléte, alapkövetelmény. (Bár a befektetett pénz nagy része, azonnal hozzáférhető, és a kiszállás lehetősége biztosított.)

–          „Ne kenyérre kelljen a pénz.” A befektetésünket a meghatározott futamidő végéig bent tudjuk tartani.

–          Viszonylag nagy összegről beszélünk. (Min.: 10 millió forint.) Csak az vágjon bele, aki tud ekkora pénzben gondolkozni.

Egy tökéletes példa:

Tegyük fel, hogy megvan a tehermentes ingatlan, amit a most született gyermekünk életkezdéséhez vásároltunk. Biztos, ami biztos, most van rá lehetőségünk, és egyébként is az ingatlan, az ingatlan…

Gyönyörű, nagypolgári stílusú lakás a Feneketlen tónál, még ránézni is jól esik.

És akkor most mi van?

Ott áll üresen, az állaga romlik, a fenntartása is sokba kerül, és a gyerek se nőt túl sokat tegnap óta. Hiába próbálom a kulcsot a kezébe adni, nem érti, hogy az az övé…

Azonban mivel jó helyen van, könnyű kiadni, a Felmentetlek Ügyvédi Iroda, már érdeklődött is, mert ideális székhelynek találta.

Tulajdonképpen, ha kiadom, legalább a vételár egy részét visszakapom, és mivel fűtve van, és karban is tartják, nem megy tönkre.

Ha a havi 100.000 Ft,- kialkudott bérleti díjat befektetném, talán még egy kis hasznot is húzhatnék a dologból! De várjunk csak, 100.000 Ft,- ért milyen befektetést is kapok? Hát tulajdonképpen semmilyet, illetve nem túl jót…

Viszont megvehetem az amerikai kozmetikumot forgalmazó cég kezdőcsomagját, és elkezdhetek vele házalni…. 🙂

Na jó, a havi 100.000 Ft.-ra viszont fel tudok venni kb. 10.000.000,- Ft-ot, az meg ugye mégiscsak valami.

Ha egy15 éves futamidejű szerződés esetén, évi 10%-os hozammal számolok, akkor az 15 év alatt, a hozamos hozamoknak köszönhetően 41.772.476,-Ft!

Aha. Majdnem 42 milla. Az jó….

Ha a felét a gyereknek adom, akkor is jó vagyok…. Egy húszas azért mégiscsak egy húszas….

Jól jártunk?

JÓL.

Hívjon minket bizalommal! Mert a „42 milla, az jó!”

Kategória: Befektetések, Hitel, Pénz kezelés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük