RALI!

A Dow Jones index a mai kereskedésben már új történelmi csúcsra emelkedett, a rali pedig a neves hedge fund menedzser, Stanley Druckenmiller szerint egy ideig még folytatódhat – írja a CNBC. A szakértő ugyanakkor hozzátette, a történetnek “nagyon csúnya vége lehet”.

  

A Duquesne Capital alapítója kiemelte, a Fed extrém laza monetáris politikája a befektetőket arra kényszeríti, hogy részvényeket vásároljanak. Ezek az instrumentumok azonban csak a nulla közeli kamatok mellett tűnnek értékes befektetésnek, abszolút értelemben azonban nem – tette hozzá.

Druckenmiller megjegyezte, nem lát okot arra, hogy a kötvények árfolyamának esni kellene. Ha a Fed pénzt nyomtat, az a részvények mellett a kötvényeknek is támaszként szolgál.

A szakértő kiemelte, a Fed kötvényvásárlási programja torzítja a piaci folyamatokat, ez alatt azt érti, hogy a múltban a kötvény és a részvénypiac jó jelzésekkel szolgált azokban az esetekben, amikor a gazdaság potenciális problémákkal nézett szembe.

Druckenmiller szerint a tőzsdei rali még folytatódhat, azonban figyelmeztet, hogy a történet könnyen csúnya véget érhet. A szakértő hangsúlyozza, a befektetőknek olyan eszközöket célszerű vásárolni, melyeket ha szükséges, könnyen tudnak értékesíteni.

Kategória: A válságról, Befektetések | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük